1. Automumificarea
In Japonia exista demult o secta de calugari budisti care obisnuiau sa-si mumifice trupul cu ani de zile inainte de a muri si, desi ilegal, sunt zvonuri ca procedeul s-ar practica si astazi. In acest scop calugarii renunta treptat la a mai manca, ajungand sa se hraneasca doar cu fructe cu coaja lemnoasa si radacini ani de zile si sa bea un ceai otravitor, pana cand trupurile lor isi pierd toata grasimea. Apoi acestia se retrag intr-o camera mica, unde mediteaza, asteptand iluminarea. Peste un timp, ceilalti calugari vin si vad daca procedeul a reusit sau nu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi46mVVxKwPh6YoEzLFgMzQSLSUJqQefmPqa4UnefM23PcHPtWdHa-DFxt7I-TfWJF6nGAmVB9Xn-wdxAtALE2A6MCyivSPakzthhfCfuei-7kNZ__qP_iJAC9cgHrCjoRRpKkkF4pXKpv-/s200/strange+coffin.jpg)
Artizanii din Ghana au devenit faimosi pentru asa numitele sicrie-fantezie, construite intr-o forma cu o semnificatie deosebita pentru cel decedat.Spre exemplu, daca esti genul care nu se poate desparti nicio secunda de telefonul mobil, nici o problema, sicriul se face in forma de telefon mobil, daca ti-a placut mereu muzica, poti fii ingropat intr-un sicriu in forma de instrument muzical. Totul a început atunci când bunica unui tâmplar a murit înainte de a-si indeplini visul de a calatori în lume. El i-a facut atunci un sicriu în forma de avion, astfel incat ea sa poata calatori în viata de apoi. Oamenii au iubit ideea si de atunci ea s-a raspandit in intreaga lume.
3.Mainile care nu mai ating nimic dupa
In fiecare familie regala exista o sumedenie de reguli bizare, dar in ceea ce-l priveste pe Regele din Tonga, ele intrec orice imaginatie. Regele este considerat atât de important încât aproape nimeni nu-l poate atinge, nici chiar dupa ce acesta moare. Servitorii regali, care pregatesc corpul pentru inmormantare, dupa incheierea acestui procedeu, in onoarea defunctului rege nu mai au voie sa faca absolut nimic cu mâinile lor pentru urmatoarele 100 zile. Trei luni dupa înmormântarea regala ei au proprii lor servitori, care ii ajuta sa se imbrace, sa manance si chiar sa-si rezolve necesitatile de orice natura.
4.Inmormantarea cu stripperi
In Taiwan, cu cat sunt mai multi participanti la funeralii, cu atat mai bine. Taiwanezii cred ca cu cat inmormantarea este mai vesela si mai animata, cu atat spiritul va fi mai fericit in viata de apoi. Si cum este destul de greu sa pui oamenii intr-o dispozitie vesela la un asemenea eveniment, taiwanezii au venit cu o idee cel putin originala: stripperii. Grupuri de stripperii calatoresc prin intreaga tara în autobuze, care arata ca niste care de parada, si sunt platiti sa apara la înmormântari si sa distreze lumea îndoliata. În unele zone rurale o înmormântare devine cel mai animat eveniment al saptamanii.
5.Bocitorii platiti
Pentru cei îngrijorati de faptul ca nu sunt destui oameni la înmormântare sau ca cei prezenti nu sunt destul de tristi, exista intotdeauna posibilitatea de a plati oameni sa participe. Traditia de a angaja persoane îndoliate profesionale este atât de veche, incat este inclusa chiar si în Biblie. Nu conteaza cât de urat s-a purtat decedatul în viata sau ce fel de om a fost; pentru o taxa rezonabila inmormantarea lui poate fi plina de oameni aparent extrem de tristi. Acestia fac bani prin plansul suplimentar cu voce tare, prin tragerea de par si smulgerea hainelor in ceea ce se transforma intr-un adevarat spectacol. Traditia este înca în viata in multe tari, inclusiv in Romania.
No comments:
Post a Comment